Indiase Hoofdmassage

Ga (werk)stress en slaapproblemen te lijf en bevorder je concentratie met de Indiase Hoofdmassage van Skin Glow Massagesalon Hengelo. Tijdens deze bijzondere behandeling worden nek, schouders, hoofdhuid en gezicht gemasseerd door toepassing  van stevige, energieke massagegrepen.

Trekken, trommelen, wrijven, kneden, strijken, harken, plukken en drukken. Het komt allemaal aan bod tijdens de Indiase Hoofdmassage, een verrukkelijke behandeling met een stevig karakter voor iedereen die toe is aan een opkikker. De behandeling heeft meerdere effecten. De massage:

  • Bevordert de concentratie
  • Vermindert (werk)stress
  • Bevordert een betere nachtrust
  • Gaat daardoor vermoeidheidsklachten tegen
  • Helpt direct en op lange termijn tegen hoofdpijnklachten
  • Vermindert spanning in het hele lichaam

De geschiedenis van Indiase Hoofdmassage
De Indiase Hoofdmassage is duizenden jaren geleden ontstaan uit de leer van de Ayurveda en werd voornamelijk toegepast door moeders op hun dochters ter voorbereiding op het huwelijk. Dit om het haar van de bruid meer volume en glans te geven op haar grote dag. Zo werd de hoofdmassage generatie op generatie doorgegeven. Uiteindelijk werd de massage binnen de hele familie toepast. De behandeling wordt vandaag de dag nog steeds toegepast in de Indiase kapsalons. Leuk om te weten is dat het woord shampoo waarschijnlijk is afgeleid uit het woord champi, wat letterlijk hoofdmassage betekent.

Het verloop van de behandeling
De behandeling wordt uitgevoerd terwijl je zit op een normale stoel. Kleding blijft aan. Eerst begin ik met de schouderpartij en de bovenrug. Vervolgens worden grepen uitgevoerd in de nek waarna ik verderga met de hoofdhuid en de haren. De behandeling wordt afgesloten met een massage van het gezicht. Er wordt geen gebruik gemaakt van olie. Je voelt je verkwikt en herboren na afloop.

30 minuten | 30 euro

Afspraak maken voor Massage Hengelo