4 vragen aan huidtherapeute Roosmarijn

huidtherapie hengeloVanaf 24 januari zal huidtherapeute Roosmarijn Bannink van Cosmetique Totale haar spreekuren gaan draaien bij Salon Skin Glow. Vanaf dan kun je bij ons terecht voor de complexere huidproblemen en de daarbij horende behandelingen. Wij verheugen ons ontzettend op haar komst. Om alvast een kennis met haar te maken, stelden wij haar 4 vragen.

Hoe oud ben je en waar kom je vandaan? 
“Ik ben Roosmarijn Bannink, ben 25 jaar en woonachtig in Oldenzaal. Ik ben huidtherapeute bij Cosmetique Totale. Na mijn HBO studie in Utrecht ben ik weer teruggekeerd naar Twente. Cosmetique Totale is een landelijk bedrijf waardoor ik de mogelijkheid had om bij schoonheidssalons in Oost-Nederland aan de slag te gaan. Ik werk ambulant op locatie en ben elke dag in een andere plaats te vinden. Doordat ik op bezoek kom in schoonheidssalons is de afstand tot een huidtherapie praktijk verkleint en toegankelijker. Daarnaast heeft Cosmetique Totale 7 eigen hoofd praktijklocaties.”

Wat motiveert jou in je beroep?
Wat mij motiveert is het feit dat ik als huidtherapeute de huid van mensen gezonder maar óók mooier kan maken. Vaak weten mensen niet dat pigmentvlekjes of vaatjes (couperose) behandeld kunnen worden. Cliënten zijn daarom ook verrast door het resultaat dat een laserbehandeling geeft. Daarnaast vind ik het belangrijk dat cliënten goed in hun fel zitten en zich zekerder gaan voelen door de behandelingen. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat mensen zich ook bij mij op hun gemak voelen en open durven te zijn over hun huidprobleem.

Welke behandelingen doe je het liefst of vind je het meest interessant?
Bij de studie Huidtherapie studeer je af als Huid- en Oedeemtherapeut. Het cosmetische van het vak trok mij ontzettend aan. Met laserbehandelingen kan een huid al heel anders ogen zónder dat er gesneden of gespoten hoeft te worden (wat voor veel mensen net een stap te ver is). Verder is mijn werk ook dankbaar. Cliënten kunnen zich bijvoorbeeld ontzettend onzeker voelen over ongewenste haargroei. Vaak zie je na 1 á 2 laser ontharingsbehandelingen al dat haartjes minder snel terug groeien en wellicht wat haartjes ook al zijn uitgevallen. Hierdoor verdwijnen ook snel problemen als ingegroeide haartjes en irritatie door het scheren. Wanneer mensen opgewekt mijn kamer binnenkomen en vertellen dat een behandeling al zo snel resultaat heeft gegeven is voor mij een fijn moment!

Heb je een gouden tip op gebied van huidverzorging als huidtherapeut? Iets wat echt iedereen volgens jou zou moeten weten?
Wat we vaak denken is dat we van buitenaf de huid goed moeten voeden en verwennen. Dit doen we met allerlei hydraterende/voedende crèmes, als het maar lekker vet / voedend aanvoelt en vaak ook nog eens lekker ruikt. Echter vergeten we dat de huid zelf heel goed in staat is om nieuwe/gezonde cellen aan te maken (net zoals bij een wondje). Door de lekkere crèmepjes wordt de huid vaak ‘lui’. Hij gaat niet meer zoveel vernieuwen, omdat we toch alles van buitenaf aanbieden.
Producten(cosmeceuticals) met actieve ingrediënten zoals glycolzuur/salicylzuur/retinol zorgen er voor dat de huid wél aan het werk gaat en een duidelijke huidverbetering kan bewerkstelligen! Dit is mooi inzetbaar bij acne, rosacea, pigmentvlekjes maar ook bij huidveroudering. Door de juiste producten te gebruiken kan een huid al ontzettend veel werk zelf verrichten en zal de huid zichtbaar doen verbeteren!

One thought on “4 vragen aan huidtherapeute Roosmarijn

  1. Deborah Roberts

    Ik wist echter niet dat pigment vlekjes geholpen kom worden! Wat een fijn artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *