Verzorging van de mannenhuid | Skin Glow Schoonheidssalon Hengelo

LaaGezichtsbehandeling Mannen Schoonheidssalon Skin Glow Hengelo ovtst adviseerde ik een mannelijke klant van Skin Glow Schoonheidssalon Hengelo over hoe hij zijn huid het beste kan verzorgen. Ik stelde hem voor een goede dagcreme te gaan smeren die speciaal bestemd is voor de herenhuid. Hij vroeg mij heel terecht: “Zit er echt verschil tussen de verzorging van de mannenhuid en de verzorging van de vrouwenhuid”? Het is een goede vraag en ik deel het antwoord hierop graag op de website.

Hogere talgafscheiding
Het zit zo. De huid van de man is over het algemeen vetter en onregelmatiger dan die van een vrouw. Daarnaast heeft een man vaak ook meer collageen in de huid waardoor mannen iets minder snel rimpels krijgen dan vrouwen (bah, wat oneerlijk!).

Reinigingsproducten voor de man zijn vaak een stuk heftiger.

Vanwege de wat vettere en grove huidstructuur, is het voor een man belangrijk om vaker te scrubben en daarnaast meer talgregulerende producten te gebruiken. Cosmetica voor heren is hier ook echt op aangepast. Reinigingsproducten voor mannen zijn daarom een stuk sterker dan reinigingsproducten voor vrouwen.

Dus, niet alleen de geur en de verpakkingen van herencosmetica is anders dan damescosmetica. Er zit ook degelijk verschil in werking van de producten.

Lees hier meer over: Gezichtsbehandelingen voor de mannenhuid.

 © Copyright Inge Beernink, Skin Glow Schoonheidssalon Hengelo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *