Tip! Geef jezelf een decolleté-behandeling!

decolleté schoonheidssalon skin glow hengeloDe zonnige bloesjes en jurkjes worden weer uit de kast getrokken. Wij dames zijn weer druk bezig met het ontharen, scrubben en verzorgen van onze huid. Natuurlijk! Want we willen mooi verzorgd en elegant voor de dag komen wanneer de eerste zachte zonnestralen onze huid strelen.

Is het je wel eens opgevallen hoezeer decolletés van elkaar kunnen verschillen? De echte zonaanbidders onder ons zullen beamen dat de verzorging van onze hals en decolleté minstens zo belangrijk is als het verzorgen van de rest van ons lichaam.

Geef jouw decolleté deze zomer daarom wat extra aandacht door jezelf zo nu en dan eens te verwennen met een decolleté-behandeling. Het is heerlijk kan ik je vertellen. De onderstaande treatment heb ik dikwijls als after sun-behandeling gegeven bij mij in de salon. Bij dames die terugkomen van een zonvakantie; het decolleté prachtig gebruind maar daarnaast ook zo uitgedroogd door de zon.

Het resultaat van deze treatment is erg mooi dames,
Probeer het eens uit!

Stapt 1. Scrubben
De hals en het decolleté worden eerst ontdaan van dode huidcellen. Hiervoor gebruik je geen ordinaire bodyscrub, maar een zachte scrub die bedoeld is voor het gelaat. De huid van onze hals is namelijk zeer kwetsbaar en vele malen dunner dan die van de rest van ons lichaam. Een zachte scrub is daarom een absolute must. Scrub niet te lang en niet te hard. Een product dat hier uitstekend geschikt voor is, is Scrub Cream Sensitive van Nouvital Cosmetics, verkrijgbaar bij Salon Skin Glow. Dit is een scrub die door veel van jullie al thuis gebruikt wordt. Een peeling met een super fijn korreltje.

Stap 2. Een serum aanbrengen.
Nadat je de huid hebt afgespoeld en voorzichtig hebt droog gedept, breng je een serum aan op je hals en decolleté. Een serum is een wat dunnere en waterige substantie met een hoge concentratie aan werkstoffen. Er zijn tal van serums te verkrijgen voor verschillende doeleinden. Let er bij het kopen van een serum in dit geval op dat de nadrukt ligt op hydratatie. Zoals bijvoorbeeld bij een serum met hyaluronzuur. Maar ook andere hydraterende serums zijn prima geschikt voor deze treatment. Welke je ook kunt nemen is Cerelastine Serum van Nouvital Cosmetics met onder andere de bestanddelen hyaluronzuur, ceramide- en elastineliposomen. Laat het serum kort intrekken en ga naar stap 3.

Stap 3. Decolleté-pakking.
Kies een hydraterend gezichtsmasker uit. Bijvoorbeeld de Collagen Mask van Nouvital Cosmetics. Maar ook andere hydraterende gezichtsmaskers met een crème-achtige textuur zullen absoluut hun doel niet missen in deze treatment. Breng een royale laag aan op het decolleté en dek de huid af met een groot stuk doorzichtige huishoudfolie. Probeer goed af te dekken aan de zijkanten.Ga vervolgens op de bank liggen en leg een warme handdoek dubbelgevouwen over je decolleté. (Je kunt de handdoek van te voren kort opwarmen in de magnetron.) Blijf zeker halfuurtje liggen om de pakking goed zijn werk te laten doen. Daarna verwijder je de folie en spoel je de pakking met lauw, gevolgd door koud water af. De huid gaat nu heerlijk tintelen.

Stap 4. Verzorgen
Dep het decolleté voorzichtig droog en behandel de huid na met van lotion (tonic). Bijvoorbeeld de Aloe Vera Lotion van Nouvital Cosmetics. Breng de lotion aan op twee wattenschijfjes en dep hiermee voorzichtig over de huid. Vervolgens sluit je de behandeling af door je decolleté te verzorgen met je favoriete hydraterende dagcrème. Of beter nog, met een speciale hals- en decolletécrème. Zoals de Decolleté Rejuvenating Cream van Nouvital Cosmetics. Ik weet dat een aantal van jullie deze crème al gebruikt, maar lang niet iedereen gebruikt een aparte crème ter verzorging van het decolleté. Bij hele jonge vrouwen is dit ook nog niet echt nodig, maar voor dames met een rijpere huid is een dergelijke crème een absolute aanrader!
Ben je nog van plan om in de zon te gaan na de behandeling dan adviseer ik ten zeerste het decolleté te beschermen met een zonnefilter, aangezien ze nu extra vatbaar is voor verbranding vanwege het scrubben,

Het resultaat: Wauw, een prachtig decolleté om de show mee te stelen!

Lees ook: Een stralende huid in 10 minuten of De verzorging van een vette huid of Het gebruik van een serum.

Copyright Inge Beernink