Huidverzorgingstip | Het gebruik van een serum

Schoonheidssalon Skin Glow HengeloSerums worden steeds populairder en tegenwoordig kun je voor vele doeleinden een serum gebruiken. Het verschil tussen een serum en een dagcrème is dat een serum dunner is van textuur en (vaak) meer werkstoffen bevat. Je kunt het zien als een meer geconcentreerd verzorgingsproduct voor de huid.

Een serum kan – integendeel tot wat men vaak denkt – niet alleen gebruikt worden. Het is een extra stap voor de dag/nachtcrème. Wanneer een serum alleen gebruik wordt, zal de huid waarschijnlijk droog en trekkerig gaan aanvoelen.
Het populaire huidverzorgingsproduct is vaak een beetje waterig. Door de waterige, dunne textuur is de huid beter in staat het serum op te nemen. Een serum zelf biedt weinig comfort. Door de concentratie van werkstoffen kan dit product daarentegen wel een sterk anti verouderend effect op de huid hebben. Ze komen in vele varianten. Denk daarbij aan serums met hyaluronzuur voor meer vochtbehoud, collageen tegen rimpeltjes of bijvoorbeeld anti-oxidanten voor een mooie stralende look.
Wil jij ook een serum gaan gebruiken? Bedenk dan eerst welk specifieke doel je voor ogen hebt. Bij Schoonheidssalon Skin Glow in Hengelo wordt het merk Nouvital Cosmetics gebruikt. Nouvital heeft een aantal zeer goede serums in haar assortiment. Ieder serum richt zich op een ander specifiek doel. Vraag ernaar in de salon.

Copyright Inge Beernink