Hoe kan ik zelf mijn natuurlijke afweersysteem versterken? Het is een vraag die ons vaak wordt gesteld de laatste tijd. De Skin Glow-klant is steeds meer geïnteresseerd in een gezonde lifestyle. Het is een toffe trend waar wij ons helemaal in kunnen vinden. Want een mooie, gezonde huid komt voor een heel groot deel uiteraard ook van binnenuit. Daarom interviewen wij de aankomende weken verschillende (super inspirerende en ondernemende) dames uit Twente en vragen wij hen om vanuit hun eigen expertise antwoord te geven op de grote vraag deze winter: Hoe verhoog ik zelf mijn weerstand?

Namaste Skin Glow Hengelo

Marina Casci
Als je het Marina Casci van Yogastudio Namasté vraagt, is het regelmatig beoefenen van yoga dé perfecte manier om je weerstand in topvorm te krijgen, en te houden. Marina is naast yogadeskundige ook ademhalingscoach en heeft al heel wat Hengeloërs op weg geholpen naar naar een gezondere lifestyle. In haar hippe yogastudio, te vinden aan de Steijnstraat in het centrum van Hengelo, worden lessen in verschillende yogastijlen aangeboden. De ruime studio is verdeeld in meerdere vertrekken. Een smaakvol ingerichte ontvangstruimte en twee mooie leszalen waarin je tijdens het uitrollen van je yogamatje al helemaal zen wordt. Voordat Marina haar bedrijf begon, studeerde ze aan de Saswitha Yogaopleiding in Bilthoven. Deze yogaopleiding is de oudste van Nederland en duurt 4 jaar. Lang niet iedereen wordt toegelaten tot deze school. De toelatingseisen zijn erg hoog. Volgens Marina is dit één van de beste yogaopleidingen van Nederland. Hier heeft ze enorm veel geleerd over het vak. Haar kennis op het gebied van yoga en het menselijk lichaam is groot. Het is daarom een feestje om met haar in gesprek te gaan over dit boeiende onderwerp.

Namaste Skin Glow Hengelo

Herstel
Welke mogelijkheden er zijn om door middel van yoga je weerstand te verhogen? Marina lacht: “Mensen weten niet half wat er mogelijk is. Yoga kan zo ontzettend veel betekenen voor de gezondheid van ons lichaam. En zéker op het gebied van weerstand. Een belangrijke pijler binnen de yoga is het bewust opzoeken van ontspanning. Wanneer we echt ontspannen zijn, bijvoorbeeld tijdens slaap of meditatie, spreken we het parasympatische zenuwstelsel in ons lichaam aan. In tegenstelling tot het sympathische zenuwstelsel, wat juist geactiveerd wordt wanneer we ‘aanstaan’ bijvoorbeeld tijdens werken of winkelen. Het parasympatische zenuwstelstel beïnvloedt de organen in het lichaam die bijdragen aan herstel. Dus je kunt je wel voorstellen hoe belangrijk het is om meerdere oplaadmomenten in een week in te lassen. Wanneer je dit niet doet, merk dat je veel sneller ziek wordt. Het lichaam krijgt dan gewoonweg niet genoeg hersteltijd, met een verminderde weerstand als gevolg”.

“Door het beoefenen van bepaalde
yogahoudingen ondersteun je de lymfeklieren
zodat deze beter en sneller functioneren”

Happy Baby
Maar yoga is zoveel meer dan alleen ontspanning opzoeken, benadrukt Marina. Met haar prachtige Oekraïense accent legt ze uit: “Yoga bevordert ons concentratievermogen, maakt ons veerkrachtig, laat ons meer in balans voelen en zorg ervoor dat we lichamelijk en psychisch weer in onze kracht gaan staan. Echter, als we puur kijken naar het opbouwen van weerstand dan heeft yoga ook een zeer positieve invloed op het lymfatisch stelsel in ons lichaam. Onze lymfeklieren zorgen dat afvalstoffen ons lichaam verlaten. Maar door het beoefenen van bepaalde yogahoudingen kun je de lymfeklieren enorm ondersteunen zodat zij nog beter en sneller functioneren. De Happy Baby is een geweldige yogahouding waarbij de lymfeklieren in de oksels en de liezen een enorme boost krijgen, waardoor het lichaam in staat is in korte tijd veel afvalstoffen af te voeren. Je zult het echt aan je gezondheid gaan merken als je regelmatig dit soort yogahoudingen beoefent. De Ploeg, ook een mooie yogahouding, spreekt de thymus aan, een belangrijke lymfeklier in de borststreek. Deze houding wordt vaak als niet heel prettig ervaren, maar het heeft ongekende gezondheidsvoordelen om deze houding toch regelmatig te beoefenen”.

Regelmaat
Hoewel yoga op nog veel meer manieren de weerstand verhoogt, laat Marina wel weten dat vooral de herhaling en het bijhouden van yoga een belangrijk onderdeel is. “Yoga doet zo veel voor je. Je gaat er positiever door denken, je verbetert de zuurstofcirculatie in je bloed, je zorgt voor een gezondere ademhaling en zelfs de darmfuncties krijgen een boost. Maar yoga werkt wel echt het allerbest als je het met regelmaat doet. Het is eigenlijk meer een levenswijze die naarmate je het vaker doet steeds meer eigen wordt. En hoe meer je yoga beoefent, hoe beter je de voordelen ervaart, op zowel lichamelijk als geestelijk vlak”.

“Focus je op het de uitademing.
Je zult merken dat je hartslag vertraagt
en je organen beter functioneren”

“Maar om te beginnen raad ik iedereen aan om minimaal één keer per week yoga te doen. Natuurlijk kun je dit gewoon thuis doen, maar de ervaring leert toch dat het beter werkt om een vast moment in je agenda te blokken en een fijne yogastudio op te zoeken. Om mensen kennis te laten maken met de grote voordelen van yoga en de verschillende yogastijlen, bieden wij vrijblijvend een pakket van 4 lessen voor 30 euro aan. Ik nodig de klanten van Skin Glow van harte uit om gewoon bij ons langs te komen voor informatie. De deur staat open”.

Namaste Skin Glow Hengelo

Loslaten
Tot slot geeft Marina nog een mooie oefening mee, die je dagelijks en op ieder moment kunt beoefenen en die een enorme boost aan je weerstand geeft. “Let op je ademhaling en focus hierbij altijd op het uitademen. Tot verbazing van velen is de uitademing veel belangrijker dan de inademing. Het inademen is een reflex die altijd vanzelf gaat. Maar door je continu meer te focussen om een rustige en langere uitademing, zul je merken dat je hartslag vertraagt en je organen beter gaan functioneren. Bovendien staat uitademen symbool voor loslaten. Zo belangrijk. En zo kun je op ieder moment van de dag het parasympatische zenuwstelsel blijven aanspreken. Het werkt écht heel goed”.

Yogastudio Namasté
Steijnstraat 6
06-18175786
Ga hier naar de website van Yogastudio Namasté