Anti stress behandeling bij Skin Glow Schoonheidssalon Hengelo

In tijden van drukte en spanning gaat de huid er vaak slechter uitziet. Stress maakt de huid ouder. Verschillende onderzoeken wijzen dit uit. Wat is stress precies? En hoe heeft stress invloed op onze huid? Heeft een anti stress behandeling nut?

Wat is stress?
Eigenlijk is stress iets heel nuttigs. Het is er om ons te beschermen en ondersteunen in gevaarlijke of belangrijke situaties. Bij stress maakt ons lichaam verschillende hormonen aan, zoals adrenaline. Adrenaline zorgt ervoor dat je onmiddellijk kunt vluchten of jezelf kunt weren tegen iets. Ook bij het doen van examen heeft dit hormoon een belangrijke functie, omdat het je alert maakt. Echter, wanneer het lichaam te lang aan stress onderhevig is, wordt het een ander verhaal en maakt het je op lange termijn juist zwakker.

Cortisol
En dat geldt zeer zeker ook voor onze huid. Naast adrenaline produceert ons lichaam in stress-situaties ook andere hormonen. Namelijk cortisol. Een verhoogde cortisolspiegel maakt dat de huid minder goed vocht kan vasthouden, wat leidt tot dehydratatie. De huid wordt grauw. Daarnaast tast dit hormoon de barrièrefunctie van de huid aan (het natuurlijke beschermlaagje op onze huid), waardoor de huid sneller gaat irriteren en ontvankelijker wordt voor ontstekingen. Een ander nadelig effect van cortisol in ons lichaam is dat het het collageen in onze huid kapot maakt. Het resultaat: verslapping en rimpels.

In de zen-modus!
Er zijn genoeg manier te bedenken om stress te verminderen. Yoga, sport, meditatie, of  iets leuks doen met vrienden. Het helpt allemaal. Denk ook eens aan de ontspannende gezichtsbehandeling bij Salon Skin Glow in Hengelo. Alle behandelingen zijn te boeken met extra Wellness. Bekijk hier Behandelingen en Prijzen

Copyright Inge Beernink