Bosbessen en lijnzaad voor een mooie huid

bosbessen skin glow schoonheidssalon hengeloDagelijks je huid reinigen en het gebruik van de juiste crèmes vormen een belangrijk onderdeel van een goede huidverzorging. Maar er is meer nodig om je huid mooi te houden. Want ook van binnenuit kan je je huid ondersteunen. Sterker nog; met de juiste voedingsmiddelen geef je je huid een ware boost en laat je haar stralen van gezondheid! Dit voedzame ontbijt met bosbessen en lijnzaad is om van te smullen en zit boordevol voedingsstoffen waar je huid heel vrolijk van wordt. En het is nog goed voor de lijn ook!

Benodigdheden

  • Magere kwark
  • Twee eetlepels bosbessen (AH doosje vol, uit de diepvries)
  • Drie eetlepels tarwemelen (All Bran Plus)
  • Een eetlepel gebroken lijnzaad (natuurvoedingswinkel of Zonnatura)
  • Drie gedroogde abrikozen en drie gedroogde pruimen (uit een tutti frutti-mix) in stukjes gesneden.
  • Indien gewenst een paar druppels vloeibare stevia (natuurlijke zoetstof van de natuurvoedingswinkel)

Bosbessen
In vergelijking met andere fruitsoorten bevatten bosbessen veel antioxidanten die je huid in topconditie houden. Bosbessen bevorderen de aanmaak van collageen waardoor je huid elastisch blijft. Bosbessen zijn in de zomer relatief goedkoop vers te verkrijgen in de supermarkt. Echter, in de winter zijn ze een stuk duurder. Bij de AH uit het vriesvak zijn de ook erg lekker, en niet heel duur.

Lijnzaad
Lijnzaad zit boordevol omega-3 vetzuren. Deze vetten helpen mee de natuurlijke beschermingslaag van de huid gezond te houden. Al eerder schreef ik dat omega-3 vetten uitermate geschikt zijn voor een droge, en door kou aangetaste huid. Maar eigenlijk zou je deze ‘goede vetten’ altijd moeten toepassen in je dagelijkse voedingspatroon.
Lijnzaad is goedkoop en gemakkelijk te verkrijgen. Je hebt ze in twee soorten; gebroken lijnzaad en hele lijnzaad. Kies liever gebroken lijnzaad omdat de voedingsstoffen dan sneller opgenomen worden (zo heb ik me laten vertellen door iemand van de natuurvoedingswinkel). Neem niet meer dan twee eetlepels lijnzaad per dag.

Tarwezemelen
Tarwezemelen zijn rijk aan voedingsvezels, eiwitten, mineralen en vitaminen van de b-groep. Deze vitaminen spelen een belangrijke rol in het lichaam wanneer het om de huid gaat. Zo beschermen ze je huid tegen huidveroudering en helpen mee vocht vast te houden. Tarwezemelen bevatten daarnaast ook veel zink en magnesium. Zink werkt huidherstellend en magnesium helpt mee de huid te beschermen tegen uv-straling,

Gedroogd fruit
Gedroogd fruit zoals abrikozen, rozijnen, krenten en pruimen zijn erg gezond. Ze bevatten vitamine B1, B6, foliumzuur, ijzer, magnesium, koper en kalium. Elke dag een handje gedroogd fruit houdt je huid jong, zorgt voor een mooie doorbloeding en laat je huid stralen.

Kwark
Kwark is rijk aan eiwitten en de mineralen fosfor, kalium en calcium. Kwark helpt je huid je huid zacht te houden en gaat veroudering tegen.