Inge, mag ik mijn favoriete cleanser van een budgetmerk blijven gebruiken? Ik vind ‘m zo fijn, maar ik wil wel echt mijn huiddoelen bereiken… Dergelijke vragen over drogisterijproducten worden me vaak gesteld.

Vaak wordt gedacht dat ik tegen budgetproducten ben en dat ik vind dat je alleen een prachtige huid krijgt wanneer je uitsluitend professionele producten gebruikt.

Natuurlijk sta ik 100% achter mijn aanbod. Maar ook met de producten die ik aanbied kun je volledig de plank misslaan. Het draait immers om de perfecte match, en als een product – hoe fantastisch ook – niet aansluit op jouw huidbehoefte, kun je alsnog tegen huidproblemen aanlopen.

Werkstoffen
Wanneer een product van de drogist aansluit op jouw huidtype en daarnaast geen parfum en andere onnodige ingrediënten bevat, heb ik er niets op tegen. Wel ben ik er heilig van overtuigd dat je met hoge werkstoffenpercentages en mooie ingrediënten véél meer kunt bereiken met jouw huid. Maar hooggedoseerde en stabiele werkstoffen vind je zelden terug in budgetproducten.

Daarnaast kun je van een winkelmedewerker logischerwijs ook niet verwachten dat hij/zij jouw huid goed kent, of onder de loep kan bekijken, om zo echt een goed advies te kunnen geven.

Onderaan de streep geloof ik daarom echt meer in professionele skincare. Het is de investering absoluut waard.