Mijn aanpak bij een (extreem) gevoelige huid

Heb jij een extreem gevoelige huid en kom je bij me voor een eerste behandeling of een adviesmoment? Dan is het mijn uitdaging om als eerst de oorzaak van jouw gevoelige huid te onderzoeken. Er zijn genoeg oorzaken om in het achterhoofd te houden. Denk aan verstoorde barrièrefunctie, een extreem lipidentekort of langdurig gebruik van producten die niet geschikt zijn voor jouw huid.

Hoe dan ook; door veel vragen te stellen kom ik vaak al een heel eind. De vragen die ik stel zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe voelt jouw huid na het reinigen? Trekkerig? Of jeuk? En waar dan precies?
  • Op welke producten reageert jouw huid? En wat gebeurt er dan?
  • Welke producten leverden een hele heftige reactie op? En welke gaan wel goed?
  • Welke producten gebruik je nu?
  • Wordt je huid snel droog? Of rood?
  • Reageert jouw huid extreem op kou? Of op zonlicht?

Wanneer ik een duidelijker beeld heb gekregen, start ik de behandeling. Heel basic. Nog even geen exfoliatie, en absoluut nog geen actieve werkstoffen. Ik hou tijdens het behandelen jouw huid goed in de gaten en stel ondertussen controlevragen als; klopt het dat je huid nu even tintelt? Of, Als het goed is, voel je van dit product bijna niets, heb ik dat goed?

Vaak genoeg ontdek ik dat de huid lang niet zo gevoelig is als soms wordt aangenomen. En kan ik al snel overgaan tot meer huidverbeterende en actievere werkstoffen.

Soms komt het voor dat ik inderdaad te maken heb met een extreem gevoelige huid. In deze gevallen werk ik graag met de producten van de UltraCalming-lijn van Dermalogica, welke ik ook adviseer voor de skincareroutine thuis. De producten hebben een prachtig kalmerende werking en kunnen letterlijk door iedere (extreem) gevoelige huid verdragen worden.

Wil jij werken aan jouw huid? Plan een vrijblijvend kennismakingsconsult in.