De 3 fases bij wondgenezing na microneedling

Na een behandeling met de dermapen is de huid op een gecontroleerde manier beschadigd. Duizenden kleine naaldenprikjes hebben de huid doorboord, en nu moet de huid hard aan het werk om weer te herstellen. Dit is een fantastisch proces, waarbij verschillende huidfuncties worden getriggerd. Met als uiteindelijke resultaat; een huid die weer helemaal geheeld is, maar gladder en steviger dan voorheen.

Het leek me voor jullie best eens interessant om de fases van de wondgenezing eens door te nemen.

  • Fase 1. De Inflammatiefase
    Deze fase begint direct tijdens de behandeling. De huid wordt flink geactiveerd, en daardoor rood en warm. Bij de meeste mensen duurt deze fase 1 tot 2 dagen. (Bij een rosaceahuid een stuk langer). Tijdens deze belangrijke fase wordt voornamelijk collageentype 3 aangemaakt.
  • Fase 2. De Opbouwfase
    Deze fase duurt bij de meeste mensen tot ongeveer 3 weken. Fibroblasten verplaatsen zich richting het wondgebied en produceren hier tijdens de opbouwfase nog steeds collageentype 3.
  • Fase 3. De Transformatiefase
    Deze fase duurt het langst, zo’n 2 tot 3 maanden. Tijdens de transformatiefase vindt de rijping van het collageen plaatst. Het aangemaakte collageentype 3 transformeert langzaam in collageentype 1. Dit is het allergezondste en mooiste collageentype voor onze huid.

Overweeg jij een behandeling met de dermapen? Kom zeker langs of bel voor een adviesgesprek.

© Copyright Inge Kippers