Peelen is een must

Of je nu voor het eerst bij me in de stoel ligt, of al veel vaker bent geweest. Of je nu een gevoelige huid hebt, of een huid die alles aankan. De peeling mag niet ontbreken, en zet ik altijd in tijdens mijn ProSkin Treatments.

Dode huidcellen weghalen, ook wel exfoliëren genoemd, heeft een prachtig effect op de huid. Het zorgt ervoor dat de huid een mooie glow krijgt, en bij gewenning aan sterkere exfolianten, wordt de dermis (tweede huidlaag) dikker en weerbaarder en beter in staat zichzelf te beschermen.

Exfoliëren doe ik met verschillende werkstoffen
  1. De enzymatische peeling (ik werk graag met enzymen uit papaya, ananas of pompoen). Deze peeling zet ik in op een gevoelige huid. Of gebruik ik in combinatie met andere exfolianten. Bij de enzymatische peeling worden de dode huidcellen op milde wijze losgeweekt van de huid.
  2. Retinoïden (Vitamine A, retinol). Een fantastische werkstof tegen huidveroudering en pigmentverstoringen. De huid moet er langzaam aan wennen. Maar je kunt er zoveel moois mee bereiken.
  3. Betahydroxizuur. Ideaal voor de onzuivere huid. BHA’s zijn oplosbaar is vet en reinigen de huid tot diep in de porie.
  4. Alphahydroxizuur. Bijvoorbeeld glycolzuur, of melkzuur. Prachtige zuren met een sterk huidverbeterend effect. Glycolzuur is in staat de dermis te bereiken en geeft daar een signaal af aan de huid om collageen, elastine en GAGs (voorbeeld hyaluronzuur) aan te maken.

Thuis aan de slag? De bovengenoemde exfolianten waarmee ik werk tijdens de behandeling zijn ook verkrijgbaar in mildere vormen, verwerkt in producten voor thuisgebruik. Ik vertel je er graag over tijdens een vrijblijvend adviesmoment. Waarbij we ook kunnen bekijken welke producten geschikt zijn voor jouw huid.

© Copyright Inge Kippers