Het verschil tussen een droge huid en een vochtarme huid

droge of vochtarme huidDikwijls worden de droge en de vochtarme huid met elkaar verward. Dit is natuurlijk niet gek. Want bij droog en vochtarm denk je natuurlijk als snel aan hetzelfde. In dit korte artikel worden de verschillen tussen de twee uitgelegd.

Huidtype
Wanneer er gesproken wordt over een droge huid, dan zegt dat wat over het huidtype (droog, gecombineerd en vet). Het heeft te maken met de talgproductie in de huid. Bij een droge huid wordt er weinig talg geproduceerd en bij een vette vanzelfsprekend veel.

Vochtarme huid
Wanneer er wordt gesproken over een vochtarme huid zegt dat iets over de huidconditie op dat moment. Dit heeft dus niets het huidtype (droog, vet of gecombineerd) te maken. Wel is het zo dat een droge huid vaak ook vochtarm is. Echter, wanneer er voldoende water gedronken wordt en de huid goed gehydrateerd wordt door middel van een hydraterende (vochtvasthoudende) crème, is de huidconditie als snel verbeterd. De huid is dan niet meer vochtarm. Maar de natuurlijke toevoer van talg in de huid blijft laag.

© Copyright Inge Beernink