Ontdek jouw huidtype | De Gevoelige huid

droge of vochtarme huidAls we de huid indelen naar huidtype dan kijken we naar de talgproductie in de huid. Het is zeer belangrijk te weten welk huidtype je hebt. Omdat je hier je huidverzorgingsproducten op aanpast. Je wilt immers dat je huid in balans blijft. Wanneer je een vette huid hebt, mag deze niet nog vetter worden. En vanzelfsprekend wil je niet dat je droge huid nog droger wordt dan deze als is.

Dan is er naast een droge, gecombineerde en vette huid ook nog de gevoelige huid. Vaak is een gevoelige huid een droge huid, maar dat is zeker niet altijd het geval. Soms is een huid ook wel eens vet en gevoelig, of gecombineerd en gevoelig. De gevoeligheid kan dus te maken hebben met de talgproductie in de huid maar dit hoeft niet.

Let op! Het huidtype zegt dus niets over de ‘rijpheid’ van de huid. Een oudere, verslapte huid kan zowel vet, droog, gecombineerd en/of gevoelig zijn.

Denk jij dat jij een gevoelige huid hebt? Hier volgen de kenmerken van een gevoelige huid.

  • Je huid reageert snel op bepaalde producten. Je krijgt bijvoorbeeld jeuk, je huid gaat branden of je voelt op sommige delen dat je huid gaat irriteren.
  • Het is lastig om producten te vinden waar je huid niet op reageert.
  • Je bent bang om zo maar wat nieuws te proberen omdat het vaak niet goed gaat.

Lees hier de kenmerken van een vette huid
Lees hier de kenmerken van een gecombineerde huid
Lees hier de kenmerken van een droge huid
Lees hier het verschil tussen een droge huid en een vochtarme huid

© Copyright Inge Beernink