Huidverzorging in de winter | Skin Glow Schoonheidssalon Hengelo

Het gure winterweer kan je huid behoorlijk uit balans brengen. Talg en zweet zijn – hoe vies dat misschien klinkt – de beste vrienden van je huid. Ze dienen als beschermlaagje. De kou maakt dit laagje dunner, met alle gevolgen van dien. Je huid wordt droog en gevoelig voor irritaties. Wat is goede huidverzorging in de winter? Met de onderstaande tips geef je je huid nu een beetje extra verzorging.

Winterweer huidverzorging Skin GlowGebruik een vollere dagcrème
Een volle dagcrème biedt comfort. Kies altijd voor een crème of balsem, die hebben een wat rijkere structuur. De fluïde en gelcrème zijn dankzij hun luchtige samenstelling ideaal voor de zomer. Maar die kunnen we voorlopig in de kast laten staan.

Wees voorzichtig met scrubben
Doordat je huid nu extra gevoelig is voor irritaties en droogte, moet je voorzichtig zijn met scrubben. Een scrubbeurt kan het natuurlijke beschermlaagje tijdelijke iets dunner maken. Normaal gesproken is dat helemaal niet erg. Maar nu wil je juist dat dit laagje zoveel mogelijk intact blijft. Gebruik daarom liever een enzymatische peeling, welke heel zacht is voor je huid. Of sla het scrubben een keer over.

Goede vetten huid Skin GlowVerzorg je huid van binnenuit met goede vetten
Vette vis, olijfolie, lijnzaad en noten zitten boordevol omega-3 vetten en zijn super gezond voor je lichaam, maar zeer zeker ook voor je huid. Helemaal in de winter. Omega-3 vetten ondersteunen je huid van binnenuit. Ze helpen mee het natuurlijke beschermlaagje sterk te houden en geven je huid haar gezonde glans terug.

Jojoba-olie als vervangend beschermlaagje
Jojoba-olie heeft een uitstekende werking op de door kou aangetaste huid. Dit komt omdat deze plantaardige olie in relatie tot andere oliën sterk lijkt op talg. Dit maakt dat jojoba-olie gemakkelijk wordt opgenomen door de huid en prima fungeert als een vervangend beschermlaagje. Jojoba-olie is goed betaalbaar en te verkrijgen bij onder andere De Tuinen. Je kan de olie mengen door je eigen gezichtscrème maar ook puur op de huid aanbrengen. Tip: Vervang je nachtcrème tijdens de gure dagen voor pure jojoba-olie. Je huid komt er heerlijk van tot rust.

© Copyright Inge Beernink, Skin Glow Schoonheidssalon Hengelo