Hypoallergene cosmetica van Skin Glow Schoonheidssalon Hengelo

Nouvital Salon Skin Glow HengeloWanneer je de verpakkingen van huidverzorgingsproducten leest, kom je dikwijls allerlei termen tegen die wat zeggen over de stoffen in het product. Zo lees je ook vaak op een potje crème het woord ‘Hypoallergeen’. Wat wordt bedoeld met hypoallergene cosmetica?

Allergische reactie
Wanneer het woord hypoallergeen gebruikt wordt op een cosmeticaproduct wordt er bedoeld dat het product weinig of geen allergische reacties zal oproepen. Dit betekent niet dat je geen allergische zal krijgen maar dat de fabrikant heeft geprobeerd het product zo samen te stellen dat de kans daarop relatief klein is. Dit door bijvoorbeeld geen parfum toe te voegen (waar de meeste allergische reacties door veroorzaakt worden) of parabenen.

Zoveel mensen, zoveel huiden
Nu is het zo dat zelfs de meest hypoallergene producten toch allergische reacties kunnen veroorzaken. Zelfs voor onschuldige ingrediënten in cosmetica kan iemand een allergie hebben. Vaak weten die mensen niet waarvoor ze allergisch zijn en lopen zij continu tegen hetzelfde probleem aan. Wanneer ze zich laten onderzoeken bij een dermatoloog blijkt niet kunnen tegen een heel onschuldige maar toch vaak voorkomende stof in cosmetica. Deze mensen moeten dan heel gericht opzoek gaan naar passende producten.

Nouvital Cosmetics
Echter, wanneer je een gevoelige huid hebt, kun je er (meestal) vanuit gaan dat je prima uit de voeten kan met hypoallergene cosmetica. Schoonheidssalon Skin Glow in Hengelo werkt met het merk Nouvital Cosmetics. Deze producten zijn allemaal hypoallergeen. Ze zijn namelijk:

  • Allergeenvrij geparfumeerd
  • Vrij van minerale oliën
  • Vrij van tarwekiemolie (i.v.m. glutenallergie)
  • Parabeenvrij

Daarnaast zijn de producten:

  • Voorzien van een zonnefilter (alle dagcrèmes)
  • Dierproefvrij

© Copyright Inge Beernink