Mooie huid van binnenuit bij Skin Glow Schoonheidssalon Hengelo

salon skin glow hengeloEen mooie huid van binnenuit met chiazaad
Chiazaad is een zogenaamde superfood. Superfoods zijn zeer gezonde voedingsmiddelen. Dit omdat superfoods relatief veel voedingsstoffen bevatten die belangrijk zijn voor ons lichaam. Chiazaad heeft naast vele andere voordelen ook een zeer goed effect op de gezondheid van onze huid. Wat dit zaadje in dit opzicht zo speciaal maakt, lees je in dit artikel.

Omega 3
Chiazaden bevatten een hoge dosis omega 3. Dit vetzuur heeft een heel gunstige werking op een droge, schrale en/of gevoelige huid. Omega 3 zorgt ervoor dat de huid van binnenuit gevoed wordt. De huid wordt soepeler en krijgt minder snel rimpels. Dit gegeven maakt omega 3 een echte anti-ager!

Proteïne
Chiazaden zitten boordevol plantaardige proteïnen (eiwitten). Proteïnen houden de huid elastisch en ondersteunen het genezingsproces in de huid. Velen zeggen juist dat je bepaalde eiwitten moet vermijden om een mooie huid te behouden, en dit klopt ook in zekere zin. Maar dit geldt zeer zeker niet voor de vegetarische eiwitten in chiazaad!

Antioxidanten
Zoals jullie weten, de allerbeste vriendjes van onze huid; antioxidanten! In chiazaad zit vooral het antioxidant Vitamine B. Om te beginnen, Vitamine B2, werkt op de huid door ontstekingen en irritaties tegen te gaan. Daarom is Vitamine B2 voor mensen die snel last hebben van acne een absolute must. Sterker nog, door een tekort aan dit antioxidant kan deze huidaandoening zelfs ontstaan!
Maar ook het antioxidant Vitamine B3 mag niet vergeten worden. Vitamine B3 helpt de huid haar natuurlijke beschermlaagje sterk te houden. Dit laagje wordt ook wel de barrierefunctie in de huid genoemd. Het laagje beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf, gaat irritaties tegen en houdt de huid soepel.

Gebruik van chiazaad
Chiazaad mag je dagelijks consumeren. Neem er alleen niet teveel van. Het aanraden is een halve eetlepel per dag. Je kunt de zaadjes mengen door een smoothie of door een salade. Of ook lekker, door de yoghurt. Op mijn site staat elke zaterdag een Beauty Smoothie (een smoothie met allemaal ingrediënten die goed zijn voor je huid). Voor deze smoothies gebruik ik dikwijls chiazaden. Ik gebruik chiazaden niet in elke smoothie omdat ik afwissel met andere belangrijke zaden. Bekijk bijvoorbeeld De Blue Berry Dream of De Groovy Green Experience!

Copyright Inge Beernink