Grove poriën | Skin Glow Schoonheidssalon Hengelo DIY Treatment

Heb jij vanavond een feestje en wil je snel van je grove poriën af? De onderstaande behandeling geeft een super resultaat die zeker een dag lang aanhoudt. Deze behandeling is bedoeld voor mensen met een vette huid.

Reinigen
Begin met het reinigen van je huid met een gel (bijvoorbeeld de Deep Cleansing Gel van Nouvital) en focus vooral op de probleemgebieden waar veel grove poriën zitten en waar je huid snel gaat glimmen.

Scrubben
Vervolgens geef je de huid een lekkere scrubbehandeling. Na de behandeling spoel je de huid grondig af en dep je haar voorzichtig droog. Lees hier meer over het scrubben van je huid.

Stoombadje
Neem een kom met kokend water en een grote handdoek. Ga zeker 10 minuten met je gezicht boven de kom hangen en sla de handdoek over je heen zodat de stoom niet weg kan. Als je het fijn vindt kun je nog een paar druppels etherische olie aan het water toevoegen. Lees hier een uitgebreid artikel over het zelf stomen van je gezicht.

Dieptereiniging met kleimasker
Kleimaskers hebben een uitstekend reinigend effect op de vette huid. Neem een kleimasker van goede kwaliteit (bijvoorbeeld Deep Cleansing Mask van Nouvital) en laat dit minstens 10 minuten inwerken op de huid. Daarna spoel je het masker grondig af en dep je de huid voorzichtig droog.

Eiwitmasker
Het klinkt wellicht een beetje vreemd; ei op de huid. Maar dit is een onmisbare stap in deze behandeling. Breek een ei en gebruik alleen het eiwit. Stip de probleemzones op het gezicht aan met het eiwit en laat dit volledig opdrogen. Het kan een beetje trekkerig aan gaan voelen maar dat is niet erg. Het eiwit zorgt ervoor dat de grove poriën samentrekken. Ze zijn na deze stap opeens een stuk kleiner!

Tonic
Spoel de huid goed af en de je gezicht na met de Deep Cleansing Tonic van Nouvital of een andere tonic voor de vette huid.

Talgregulerende
Voordat je begint met je make-up verzorg je de huid met een talgregulerende crème. Een goede crème hiervoor is Re-balance Cream van Nouvital. Je huid is nu prachtig mat en je poriën blijven zeker een dag klein. Je bent klaar voor je feestje!

Grove poriën zijn erg moeilijk (blijvend) te behandelen. Je kunt te wel optisch kleine later lijken met de bovenstaande behandeling of met een goed serum. Maar wil je echt blijvend resultaat dan zul je je levensstijl moeten aanpassen (stoppen met roken, weinig alcohol, elke dag verse groenten en fruit, veel water drinken en de juiste huidverzorging).

Copyright Inge Beernink