De verzorging van het oogcontour

De kwetsbare huid rond je ogen heeft specifieke verzorging nodig. Er zijn weliswaar zeer effectieve crèmes op de markt tegen donkere kringen, rimpeltjes en/of wallen. Maar ook als je (nog) geen last hebt van deze kwaaltjes, is het belangrijk je oogcontour goed te verzorgen.

Waarom?Schoonheidsspecialiste hengelo Salon Skin Glow
De oogcontour is van nature droger omdat er minder talg geproduceerd wordt. Met een hydraterende oogcrème houd je de huid soepel en voorkom de vorming van (meer) rimpels.  Daarnaast is de huid rond je ogen 40 procent dunner dan de rest van je gezicht en dus veel kwetsbaarder. Doordat je huid rond de ogen zo dun is, zie je tekenen van ouderdom (verkleuring, verslapping en rimpels) daar het snelst. Reden genoeg dus om extra voorzichtig te zijn en je oogzone speciale aandacht te geven.

Het verschil
Maar nu vraag je je wellicht af: Waarom kan ik geen dag- of nachtcrème rond mijn ogen gebruiken? Dat kan natuurlijk wel. Maar het grote verschil zit ‘m in de zachte en dunne  textuur van oogcrèmes. Daarnaast zijn ze vaak ook minder geparfumeerd.  Wanneer je een aparte oogverzorging gaat gebruiken, zul je begrijpen wat ik bedoel. Een dagcrème kan wat vettig en vol aan gaan voelen in de loop de dag. Helemaal als je oogmake-up gebruikt. En de voedende eigenschappen van nachtcrèmes zijn een weldaad voor je huid, maar ze kunnen wallen veroorzaken als je ze te dicht rond te ogen aanbrengt. En dat wil je absoluut niet! Voor vrouwen die nog geen aparte oogverzorging gebruiken, is mijn advies: probeer het eens uit en ervaar zelf het verschil.

Hoe?
Je hebt maar een heel klein beetje nodig, een speldenknop is genoeg. Breng de crème kloppend aan op het oogbot rondom de ogen en probeer zo min mogelijk te smeren. Maak zachte klopjes met je ringvinger vanaf de binnenooghoek naar de buitenkant. Gebruik altijd eerst je oogverzorging en daarna je dag- of nachtcrème.

Tips voor een frisse oogopslag

  • Gebruik een oogverzorging op gelbasis wanneer je snel last hebt van wallen en donkere kringen en bewaar deze in de koelkast.
  • Heb je in de loop van de dag vermoeide ogen? Meng dan een druppeltje oogcrème door je concealer en dep het mengsels onder je ogen voor een snelle touch-up!
  • Probeer eens een oogmasker van groene thee. Laat twee zakjes groene thee een minuutje trekken in gekookt water en laat ze afkoelen in de vriezer. Leg ze vervolgens een paar minuten op je ogen en breng een oogverzorging aan. Je ogen zien er nu super stralend en fris uit.  Doordat groene thee vocht afdrijft, werkt dit oogmasker ook uitstekend tegen gezwollen ogen.

© Copyright Inge Beernink