Huidverzorging tijdens de overgang

Salon Skin Glow HengeloWanneer dames in de overgang komen, zien zij hun huid plotseling veranderen. De huidconditie gaat in grote stappen achteruit. De huid wordt opeens veel slapper, droger en rimpeliger. Ik kan me voorstellen dat dit heel vervelend is en ik krijg vaak vragen van dames over hoe zijn hun huid het beste kunnen verzorgen wanneer ze in de overgang komen. Hieronder volgen een paar goede tips.

Soja
Een van de grote veranderingen waar dames in de overgang mee te maken krijgen, is de vermindering van aanmaak van collageen. Voeg daarom elke dag soja toe aan het eetpatroon. Want soja blijkt een geweldige invloed te hebben op de collageenproductie in de huid. Soja zorgt ervoor dat collageen minder snel wordt afgebroken maar dat er ook meer nieuwe collageen wordt aangemaakt. Ik heb hier verschillende artikelen over gelezen en het effect van soja op onze huid blijkt super te zijn. Dit geldt trouwens niet alleen voor dames in de overgang maar ook voor jongere vrouwen die rimpels zo lang mogelijk uit willen stellen.

Probeer soja dagelijks toe te voegen aan het eetpatroon. Denk bijvoorbeeld aan een handje taugé door de salade. Of het drinken van een glas sojamelk. Maar het beste is natuurlijk om echte sojaboontjes te eten. Die zijn trouwens best lekker en tegenwoordig steeds gemakkelijk te verkrijgen (Zoals bij de AH to Go). Wat je ook kunt doen is stukjes tahoe door de pastasaus mengen. Sommige mensen vinden tahoe niet zo lekker maar als je het ergens doorheen doet, proef je er weinig meer van. Op deze site vind je veel informatie over soja en lekkere recepten en ideeën.

De juiste verzorging
Kies de juiste reinigingsproducten. Reinig liever met een melk of een olie. Een gel een een facewash drogen de rijpere huid doorgaans te veel uit. En gebruik absoluut geen zeep! Daarnaast is het ook verstandig om een dagcrème met een UV-filter want een ouder wordende huid krijgt steeds sneller pigmentvlekjes.
Let bij het kiezen van de juiste dagcrème ook op de textuur van de substantie. Volle en romige crèmes doen het vaak beter dan lotions en gel-achtige texturen. De huid in de overgang heeft vaak behoeft aan comfort. Wat ik dikwijls hoor van dames in de overgang is dat de crème snel weg is of snel intrekt. Let goed dus goed op de verpakking en kijk naar crèmes waar Rich of Dry Skin op staat.

Hydratatie
Het klinkt voor de hand liggend, maar ik het het niet vaak genoeg zeggen: Drink genoeg water! Hydratatie speelt een grote rol in een goede huidverzorgingsroutine bij een ouder wordende huid. Bij hydratatie zul je wellicht denken aan een moisturizer die je op de huid smeert. Belangrijk natuurlijk, zo’n hydraterende crème. Maar zoals we ondertussen weten bestaat er geen enkele crème die vocht kan inbrengen. Een crème kan de huid helpen ondersteunen om vocht vast te houden. Denk dus eerst aan hydratatie van binnenuit. Drink voldoende water, gedurende de dag. En smeer vervolgens een goede crème om vocht in de huid vast te kunnen houden. Crèmes met het hydraterende ingrediënt hyaluronzuur, zijn zeer doeltreffend en erg populair om het moment. Binnenkort zal ik een apart artikel wijden aan hyaluronzuur.

Bindweefselmassage
Bindweefselmassages hebben een zeer gunstig effect op de ouder wordende huid omdat hierbij de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Binnenkort start ik in de salon met bindweefselmassages voor het gezicht en dan zal er ook een uitgebreid artikel over verschijnen op de site.

Copyright Inge Beernink