Beautyfood – Het Super Smoothie Plan

Groentesmoothie Schoonheidssalon Skin Glow AlmeloWil je een mooie huid, dan is een gezond voedingspatroon minstens zo belangrijk als de juiste huidverzorging. Ikzelf vind het altijd super leuk om op internet blogs en artikelen over het effect van voeding op de huid te lezen. Zo lees ik dikwijls over de effecten van groene bladgroenten. Ze zouden je teint verbeteren,  poriën verkleinen, puistjes doen verdwijnen en je huid zelfs op lange termijn steviger en gladder maken. Ik besloot de proef op de som te nemen en nam twee weken lang elke dag een smoothie met bladgroenten.

Nu ben ik een optimistisch mens en zie ik liever het positieve dan het negatieve, maar ik heb echt het idee dat mijn huid er nadien mooier uitziet. Mijn make-up lijkt veel beter te zitten, mijn huid ziet er een stuk frisser uit en mijn T-zone wordt gedurende de dag minder snel vet. Daarom wil ik er toch graag een artikeltje aan wijden en heb ik speciaal voor jullie het 14-daagse Super Smoothie Plan bedacht. Wil jij ook weten welk effect bladgroentensmoothies op jouw huid hebben? Begin er dan vandaag nog mee.

Benodigdheden:

  • Een blender
  • Groene bladgroenten (Ik gebruik afwisselend verse spinazie, boerenkool, andijvie en bladsla)
  • Alle verse fruit die je lekker vindt
  • Water, yoghurt of (soja)melk om je Super Smoothie drinkbaar te maken
  • Eventueel een beetje Stevia, een plantaardige zoetstof (te koop bij de natuurvoedingswinkel)

De spelregels:
Tijdens het 14-daagse Super Smoothie Plan neem je dagelijks een Super Smoothie. Varieer waar mogelijk en neem altijd verse producten. Belangrijk is dat je de groenten goed wast. En overdrijf niet want als je niet gewend bent aan dagelijks veel rauwe bladgroenten, kunnen je darmen erop reageren.

De onderstaande smoothies heb ik zelf bedacht. Ze zijn gemakkelijk te maken, lekker en betaalbaar. Natuurlijk mag je zelf variëren zoveel je wenst.

Tropische Droom
2 handen spinazie
1 halve banaan
Een paar stukjes verse mango
Een paar stukjes verse ananas
Beetje water

Frisse Mix
2 handen andijvie
1 appel
Een paar verse lychees
Beetje yoghurt

Zoete zomerdag
2 handen boerenkool
Een paar aardbeien

1 kiwi gold
1 halve banaan
Beetje water
Klein beetje Stevia

De kickstart
1 hand boerenkool
1 hand andijvie
1 hand blauwe bessen
Een paar rode druiven
Beetje sojamelk

Heb jij zelf ook goede Super Smoothie recepten? Laat het me weten!

 

© Copyright Inge Beernink