Scrubben – Een onmisbare stap!

Regelmatig scrubben doet wonderen voor je huid. Je huid gaat ervan stralen en ziet er gezonder uit. Je teint wordt egaler en je make-up blijft mooier zitten. Pukkeltjes en mee-eters verdwijnen en op lange termijn worden zelfs fijne rimpeltjes minder zichtbaar. Kortom, scrubben heeft veel voordelen voor je huid.

Scrubben Skin Glow Schoonheidssalon Hengelo
Opgehoopte dode huidcellen
Scrubben (ook peelen of exfoliëren genoemd) is niets meer of minder dan het ‘afschrapen’ van dode huidcellen. De korreltjes in de scrubcrème trekken velletjes en schilfertjes (opgehoopte dode huidcellen) los van de huid. Wanneer je dit niet zou doen, duurt het veel langer voordat deze dode huid loslaat. Je huid is doffer en poriën raken sneller verstopt waardoor mee-etertjes ontstaan.

Een keer per week scrubben is al een goed begin. Vaker mag ook. Maar let op, want een gevoelige of dunne huid kan geïrriteerd raken als je het te vaak doet. Kijk hoe je huid reageert en pas hier de frequentie op aan. Zelf scrub ik twee keer in de week. Mijn tube met scrub staat in de douche naast de shampoo, waardoor ik het nooit vergeet.

Fijne of grove korrel
Er zijn verschillende soorten scrubs en peelings die je thuis kan gebruiken. De scrub met een korrel is de meest gangbare. Bij een gevoelige huid kun je beter een peeling gebruiken met een fijnere korrel. Zoals de Scrub Cream Sensitive van Nouvital. Of een peeling waar helemaal geen korrels in zitten. Voorbeelden hiervan zijn de fruitzuurpeeling en de enzymatische peeling. Deze peelings weken de dode huidcellen als het ware los. Na een paar minuten spoel je ze goed af met veel water. Deze peelings zijn ook heel goed geschikt voor mensen met acne.

Zorg eerst dat je huid gereinigd is, als je gaat scrubben. Je kunt hiervoor gewoon je milk of face wash gebruiken. Als je scrubt met een korrel, roteer je voorzichtig met je vingertoppen over het gezicht. Druk niet te hard en laat de oogcontour zoveel mogelijk met rust omdat de huid hier erg dun en kwetsbaar is. En scrub niet te lang. Breng na afloop meteen een hydraterende crème aan.

Tip: Van een hydraterend crèmemasker na het scrubben, wordt je huid heel blij! Bovendien biedt het masker optimaal resultaat na een scrubbeurt.

© Copyright Inge Beernink, Skin Glow Schoonheidssalon Hengelo