Xanthelasma en milia; Het verschil

xanthelasma, skin glow schoonheidssalon hengeloHet zijn twee totaal verschillende huidaandoeningen. Toch worden ze dikwijls met elkaar verward omdat ze beiden (vaak) rond de ogen zitten en enigszins op elkaar lijken. Ik heb het over xanthelasma (zie foto) en milia. In dit artikel lees je het verschil tussen deze huidaandoeningen en wat je ertegen zou kunnen doen.

Talg of vet
Milia zijn witte bultjes onder de huid, gevuld met talg. Er zit een dun vliesje overheen. Ze kunnen gemakkelijk en snel verwijderd worden met behulp van een steriel naaldje door een schoonheidsspecialiste. Xanthelasma daarentegen, zijn onderhuidse vetophopingen, altijd rond de ogen, die niet zomaar weggehaald kunnen worden. Bovendien zijn de ophopingen vaak wat groter en iets geel van kleur.

“De huidaandoening gaat vaak gepaard
met een hoog cholesterolgehalte maar dit is niet altijd het geval”

Niet vanzelf weg
Meestal komt xanthelasma voor bij wat oudere mensen. De huidaandoening gaat vaak gepaard met een hoog cholesterolgehalte maar dit is niet altijd het geval. De vetophopingen zijn niet gevaarlijk maar worden wel vaak als ontsierend gezien. Heb jij last van xanthelasma, maak dan een afspraak bij een dermatoloog. Ze gaan namelijk nooit vanzelf weg. Er zijn verschillende manieren waarop een arts deze vetophopingen kan verwijderen. Hierbij kun je denken aan lasertherapie of elektrocoagulatie.

Heb jij last milia en wil je ze professioneel laten verwijderen? Maak dan een afspraak bij Schoonheidssalon Skin Glow in Hengelo. Het verwijderen van milia is een onderdeel van de basisbehandelingen, de anti agebehandelingen, de tienerbehandelingen en de behandelingen voor heren. Ook voor alleen het verwijderen (zonder gezichtsbehandeling) kun je terecht bij Salon Skin Glow. Lees hier een artikel met tips over hoe je zelf milia kunt behandelingen en voorkomen.

Lees hier meer over:
Waarom een nachtcrème gebruiken?
Een snelle oppepper voor het oogcontour
Waarom tonic gebruiken na het reinigen van de huid?

Copyright Inge Beernink, Skin Glow Schoonheidssalon Hengelo