Populair beauty-ingrediënt | Hyaluronzuur

Schoonheidssalon Skin Glow HengeloHyaluronzuur; Je leest en hoort er steeds meer over.  Het is een populair beauty-ingrediënt op het moment. Maar wat is het precies en wat doet het voor onze huid?

Wat is het?
Hyaluronzuur wordt al door ons lichaam zelf geproduceerd. Het is er om de gewrichten in ons lichaam soepel te houden. Maar ook is de stof terug te vinden in onze huid. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat onze huid er mooi gezond uit blijft zien en haar elasticiteit behoudt. Je ziet daarom ook vaak rimpels optreden wanneer er minder hyaluronzuur geproduceerd wordt in het lichaam.

Hyaluronzuur in cosmetica
Niet zo vreemd dus dat steeds meer cosmeticafabrikanten gebruik maken van deze stof. Het heeft een geweldig positief effect op het huidverouderingsproces! Door de huid te verzorgen met een hyaluronzuurhoudende crème, merk je duidelijk verschil in vochtbehoud in de huid. De stof is voordelig te produceren, gemakkelijk te verwerken in cosmetica en bovendien niet schadelijk voor onze huid. Dagcrèmes met hyaluronzuur hoeven niet duur te zijn, dus ook consumenten die het wat minder hebben dan de rich and famous kunnen profiteren van de geweldige resultaten van dit populaire beauty-ingrediënt.

Copyright Inge Beernink